Hoog in de zoekresultaten: doe het zelf!

Oftewel hoe werkt dat nu?

Een vraag die veel ondernemers met een website bezig houdt. Hoe kom ik zo hoog mogelijk in Google, Bing, Yahoo… ?

Het antwoord is simpel en ook weer niet. Het hangt van veel factoren af, maar er zijn er een aantal die je zelf kan beïnvloeden. Heb je daarvoor een dure SEO-specialist nodig? Nee zeker niet. Je kan veel zelf doen en als je je websitebouwer vraagt om deze aanpassingen toe te passen, hoeven de kosten niet op te lopen.

Het kan interessant zijn om een trefwoorden-onderzoek uit te voeren. Door dit te doen ga je op zoek naar welke trefwoorden mensen gebruiken om website zoals die van jou te vinden op internet. Als je deze trefwoorden zelf gaat verwerken in je eigen webteksten, dan wordt je pagina sneller opgepikt door de zoekmachines. Want je speelt in op wat je potentiële klanten zoeken.

Om op zoek te gaan naar de juiste trefwoorden, kan je gebruik maken van de Google Zoekwoordplanner. Zorg wel dat je kan aanmelden met je Google account.

Hou je teksten met trefwoorden kort; gebruik korte zinnen en maak alinea’s van ongeveer 4 lijnen.

Geef elke pagina op je website een gepaste titel, gebruik ook hier trefwoorden als het kan.

Als je pagina een goede titel heeft, maak dan ook een korte samenvatting van deze pagina. De samenvatting mag ongeveer 160 tekens hebben komt in de meta-beschrijving te staan. (Je websitebouwer weet hier alles van!)

En vraag ook even na of je webdesigner je website heeft aangemeld bij de bekendste zoekmachines Google en Bing. Wanneer hij dit doet, stuurt hij ook een sitemap mee van je website. Zo maak je het de zoekmachines makkelijker: zij moeten niet op zoek gaan naar jouw website. Hij wordt aangemeld en dus sneller gevonden.

De sitemap zorgt ervoor dat de zoekmachine weet welke pagina’s je website bevat. Let er wel op, telkens je een nieuwe pagina aan je website wordt toegevoegd, moet er ook een vernieuwde sitemap toegevoegd worden.

Heb je een WordPress website? Gebruik dan Yoast Seo, deze plugin helpt je om een goede SEO toe te passen. En je kan de automatische sitemap gebruiken, zo worden nieuwe pagina’s automatisch aangemeld bij de zoekmachines.

Vragen of wil je meer info? Ik beantwoord ze graag! Je kan contact met me opnemen via het contactformulier of:

Neem contact op via Messenger Neem contact op via WhatsApp
Geplaatst in Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *